contra la criminalización de la desobediencia civil

Iniciativa social de denuncia y solidaridad con las personas condenadas por la pieza “Desobediencia Civil” en el sumario 18/98

Acto público de presentación / Acte públic / Ekitaldi

targeto_web
Com sabreu, des del setembre hem impulsat una campanya de suport als ciutadans bascos condemnats en la peça “desobediència civil” del sumari 18/98. Ara és l’hora de fer públic el treball i les adhesions.
Esperem poder comptar amb vosaltres./ Como sabéis bien, desde septiembre hemos impulsado una campaña de apoyo contra los nueve ciudadanos vascos condenados en la pieza “desobediencia civil” del sumario 18/98. Ahora es la hora de hacer público el trabajo y las adhesiones recabadas. Esperamos poder contar con todas vosotras.


EN DEFENSA DE LA DESOBEDIÈNCIA CIVIL


[Presentació del manifest
i la iniciativa contra la criminalització
de la desobediència civil en el marc del sumari 18/98]

 

Barcelona, 28 de novembre de 2008, 19.15 hores

Intervindran: Pepe Beunza, August Gil Matamala, Sabino Ormazabal i Gemma Ubasart
Presenta i modera: Gabriela Serra
Obertura de l’acte: Ricard Martinez
 
Saló de Plens · Ajuntament de Barcelona · Districte de Gràcia
Plaça Rius i Taulet, 2 · Vila de Gràcia | Metro Fontana/Diagonal
 
Us esperem. Os esperamos.

 

 

Pepe BEUNZA, primer objector antimilitarista al servei militar obligatori el 1971, amb dos consells de guerra sota el franquisme. És impulsor de la iniciativa i un referent sòlid del àlgid moviment per la insubmissió i l’objecció de consciència de la dècada dels 90, que va comportar la fi del sistema de lleva militar obligatòria.
 
August GIL MATAMALA
és jurista de dilatada trajectòria. Ha estat president fins el 2006 de l’Associació Europea d’Advocats Demòcrates. Membre de la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats, ha conegut el TOP i l’Audiència Nacional. Ha format part de la Comissió d’Observació Internacional del Judici 18/98. Va ser guardonat l’any passat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya pel seu compromís i trajectòria professional.
 
Sabino ORMAZABAL,
periodista basc, membre del patronat de la Fundació Joxemi Zumalabe, de dinamització i suport als moviments socials. Detingut l’any 2000 i empresonat durant 8 mesos, va ser processat durant 18 mesos el 2006/2007 i va ser condemnat en primera instància a 9 anys de presó per promoure la desobediència civil “al servei d’ETA”. És un reconegut activista del moviment eco-pacifista basc, autor del “Mapa (inacabado) del sufrimiento”, que recull el patiment de totes les víctimes del conflicte basc.
 
Gemma UBASART,
és investigadora de l’Observatori dels Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona. Ha treballat especialment el marc de regressió de drets i llibertats i els marcs de polítiques especials i excepecionals sota el paraigües de la lluita antiterrorista.
 
 
Presenta:
 
Gabriela SERRA,
activista, expresidenta de la Federació Catalana d’ONGD, membre d’Entrepobles. Coportaveu del moviment anti-OTAN, té una dilatada trajectòria en cooperació internacional, altermundisme i promoció de la desobediència civil com eina de transformació social i personal.
 
Ricard MARTÍNEZ,
president del Districte de Gràcia que acull l’acte. Regidor de Barcelona per ERC, va ser membre actiu de la Crida a la Solidaritat.

 

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: